top of page

Hvordan fungerer kjerneboring?

Kjerneboring er en avansert teknikk som brukes for å lage nøyaktige hull i harde materialer som betong, granitt og andre steintyper. Metoden gir mulighet for presise og rene kutt, uten å skade det omkringliggende materialet. Men hvordan fungerer egentlig denne teknikken?

Kjerneboring utføres ved hjelp av en spesiell maskin som kalles en kjernebormaskin. Maskinen er utstyrt med en bor med en hard legeringstipp, og borret roterer og skjærer gjennom materialet. Samtidig trekker det ut en kjerne (en sylinderformet prøve) av materialet.

Borret har vanligvis en diameter fra 16 mm til 600 mm og kan bore gjennom tykke materialer. Kjerneboring kan også utføres på skrå, vertikalt eller horisontalt, avhengig av hva som kreves for prosjektet.

For å bruke kjerneboring, må materialet som skal bore gjennom, forberedes på forhånd. Dette betyr vanligvis å merke av området som skal borres, fjerne eventuelle hindringer og sikre at området er stabilt.

Når boreprosessen er ferdig, kan kjernen som er blitt trukket ut, brukes til å analysere materialets egenskaper, for eksempel sammensetning og styrke. Dette kan være spesielt viktig i større prosjekter som krever nøyaktige og presise kutt, og hvor materialet skal være av høy kvalitet.

Kjerneboring er en avansert teknikk som krever spesialisert utstyr og kompetanse. Det er derfor viktig å velge en pålitelig og erfaren leverandør for å sikre at prosessen blir utført riktig.

Ta kontakt med oss for gratis og uforpliktende befaring og veiledning. 

bottom of page